Atelier Archplan Ostrava s.r.o.
1.3.2007    Testujeme další open source produkt

Zahájili jsme testování programu OrbisCAD, který chceme výhledově začlenit do rodiny open source produktů, jež v našem atelieru využíváme. OrbisCAD je postaven na GDBMS (Generic DataBase Management) a disponuje zajímavými funkcemi - podpora SHP, DXF, DGN, DWG a PostGIS, editace vektorových dat atd.



15.2.2007    Náš server nasazen v ostrém provozu

Po měsících testování jsme dokončili vývoj našeho softwarového řešení pro publikování územního plánu obce v digitální podobě. Produkt je založen výhradně na platformě open source projektů (Linux, Apache, UMN Mapserver, PHP, PostgreSQL). Hlavní důraz jsme při vývoji kladli především na zabezpečení (SSL), jednoduché ovládání a údržbu, škálovatelnost a na soulad se všeobecně přijatými IT standardy. Cílem produktu je poskytnout našim zákazníkům co nejúplnější informace o územně plánovací dokumentaci.



4.1.2007    Upgrade na BricsCAD V7

Provedli jsme upgrade na novou verzi BricsCAD. Kromě vylepšené podpory tisku obsahuje nová verze V7 řadu nových vlastností. Podrobnosti o programu BricsCAD naleznete na www.bricscad.com



1.1.2007    Začíná platit nový stavební zákon

Od 1.1.2007 nabývá platnosti nový stavební zákon č.183/2006 Sb.



20.7.2006    Přecházíme na OpenOffice.org

Počínaje dnešním dnem přecházíme v oblasti kancelářského softwaru na platformu OpenOffice.org. Mezi naše hlavní důvody k tomuto kroku patří jednak kvalita produktů v balíku OpenOffice.org, jednak naše podpora GNU a open source produktů, které směřují cestou otevřených průmyslových standardů.



13.5.2006    GRASS GIS pracoviště v provozu

Zprovoznili jsme pracovní stanici pro zpracování geografických dat na platformě GRASS GIS. Naší snahou je dosáhnout co nejširšího nasazení open source produktů v našem atelieru. Od systému GRASS očekáváme především rozsáhlou funkčnost v oblasti přípravy rastrových podkladů a prostorové analýzy geografických dat.



 


Atelier Archplan Ostrava s.r.o., (c) 2005